MUZIEK

MUZIEKBESTANDEN

MUZIEK

 

 

Mijn muzikale voorkeur is niet 123 te omschrijven.

Ooit begon ik als 8-jarige op klarinet en kreeg ik mijn muziekopleiding bij de plaatselijke harmonie, vrij logisch in het Limburgse. Vele klassieke werken passeerden de revue, waardoor mijn nog steeds bestaande liefde voor de klassieke muziek is te verklaren. Ik heb er geleerd muziek à vue te lezen, hetgeen mij later vaak van pas kwam.  Mijn tweede instrument, de tenorsax, leerde ik daar eveneens kennen. Ook in deze periode ben ik mij gaan verdiepen in de muziektheorie en zette mijn eerste wankelende schreden op het terrein van compositie en arrangement.

Na mijn Limburgse periode kwam ik tijdens mijn studie in Nijmegen in aanraking met de jazz. Ik maakte daar gedurende een aantal jaren als tenor- en baritonsaxofonist deel uit van de Bigband van de Nijmeegse muziekschool, waarna ik mij in 1975 aansloot bij de Charlestown Jazzband. In deze laatste formatie heb ik tot 2011 met veel plezier als klarinettist/saxofonist (alt-, tenor- en baritonsaxofoon) gespeeld, gezongen en gearrangeerd. Mijn voorliefde voor de jazz is in deze periode ontstaan en ontwikkeld.


Door mijn muzikale bezigheden vooral te richten op de jazz gingen de ontwikkelingen op het gebied van de popmuziek vrijwel aan mij voorbij, wat ik vooral de laatste jaren als een gemis ging ervaren. Het roer moest dus om! Het was tijd om nieuwe uitdagingen te zoeken. Dit leidde tot een muzikale zwerftocht. Door mij aan te sluiten bij Benny's Big  Showorchestra maakte ik intensief kennis met de heel andere, boeiende wereld van de popmuziek.


Momenteel speel ik regelmatig als invaller in allerlei orkesten, van oude stijl via bigband tot blues en pop. Daarnaast ben ik met anderen bezig nieuwe formaties op te richten. Mijn uiteindelijke doel zal zijn een synthese tot stand te brengen tussen klassiek, jazz en pop. Hoe dit idee zich gaat ontwikkelen is nog niet helemaal duidelijk, maar wel ... spannend.


Een van de orkesten waarvan ik momenteel deel uitmaak is de OL' STARS JAZZBAND bestaande uit 8 zeer ervaren musici die hun sporen in allerlei andere orkesten verdiend hebben. Wij spelen New Orleans, Mainstream en Swing en maken uitstapjes naar de popmuziek. Voor dit orkest leef ik mij uit in mijn oude liefde: het arrangeren.


Sinds 1984 speel ik in het CHASE QUARTET. De stijl is vooral Mainstream en Swing.


Verder doe ik regelmatig mee als projectzanger in uitvoeringen van o.a. de Carmina Burana, The armed Man en de Misa Criolla. Behalve in Nederland (Eindhoven, Veghel, 's-Hertogenbosch, Utrecht) doen we deze concerten ook in het buitenland: Rusland (Sint Petersburg), Tjechië (Praag), Engeland (Nottingham) en Spanje (Valencia).

De OSJB speelt het afscheidsnummer "Goin' home" op 21 januari 2016  in zaal Astoria in Winterswijk

De OSJB speelt "Buona Sera" op 21 januari 2016 in zaal Astoria in Winterswijk.

Chase Quartet "Love is a many-splendored Thing"

Onderstaand 5 opnames van het optreden van het Chase Kwartet op 6 maart 2017 in de Foyer van de Gasthuiskerk te Doesburg